Netværksprojekt status

Status info til beboere om netværksprojektet (For english: See the notice in your mailbox)

Kontakt os ved spørgsmål: netgrp@pop.dk

Status

Generelt mål for 2020 inden eksamensperioden: Blive færdige med alle værelser og lejligheder har første prioritet. Der vil ikke blive arbejdet i eksamensperioden.

Alt arbejde gennemførses på hverdage, dvs mandag til fredag fra kl 7 til 15.

 • Lejligheder: Færdig
 • Værelser: Færdig
 • Køkkener
  • Forventet færdig: Senest maj 2021.
   • Denne side opdateres så snart mere vides
   • Nogle køkkener har stik som giver en side hvor der står at nettet er slået fra. Det er desværre ikke muligt at åbne nettet endnu. Stik (nr 2 stik fra loftet): Tilsluttet, mulighed for aktivering af net på stik kommer
    • Alle stik er sat op på køkkener, men stik i den anden ende er ikke klar endnu + test af stik manger på flere køkkener
    • Køkken stik neden under er sat til, men nettet er ikke åbnet endnu pga. der skal styr på ansvar for trafik på den port. Der er en plan, men den bliver ikke sat i værk lige nu pga eksamnerne tager tid fra os alle, ink. os i netgruppen.
    • Status på at åbne køkken stik 23. november 2020: Der mangler styr på det juridiske og nogle lavpraktiske detaljer. Vi har en løsning, men pga. de kommende eksamener har vi ikke tid til at implementere den lige med det samme.
    • UPDATE 6. feb 2021: Vi kigger på de tekniske løsninger og er i gang med at evaluere hvad for nogle der giver bedst mening ift til vedligeholdelse, drift og brugervenlighed. Vi har en åben sag hos en leverandør for at høre om en specifik teknisk løsning, vi implementerer ikke noget før vi har fået svar der.
  • WiFi: Færdig
   • Alle køkkener har fået Access Points monteret og tilsluttet
    • Lad vær med at tage AP’er fra. I kan ikke få net på den port, og det betyder der kommer en alarm hos os. Vi holder øje med at hele netværket kører som det skal, så når et AP går offline så undersøge vi sagen. Tak!
  • Køkkenrum for midterkøkkener: Vi er arbejder og er ikke færdig endnu
 • Der vil ikke være planlagte internetudfald før tidligst februar 2021. Der er pause i netværksprojektet pga eksamensperioden.
  • UPDATE: Vi er startet igen 4. feb 2021. Der kommer besked hvis der forventes udfald i nettet.
 • Wifi på øvrige fællesarealer:
 • TV/Antenne
  • Forvent normal drift

General varsling til værelser

Besked sendt ud på mail.

Tidligere notat til værelser

 • Kontakt os hvis du har problemer eller noget ikke er korrekt netgrp@pop.dk :
  • Er det gamle stik fjernet?
  • Er den ny installation pænt afsluttet?
  • Er der huller imod badværelse der er så dybe at der er hul igennem?
  • Virker det nye stik?
 • Særligt til værelse 35 til 97:
  • Værelsesnummer på k-net.dk/user vil ikke passe i første omgang.
  • Dette skyldes interne ændringer der skal træde i kraft.
  • Evt port-forward vil blive flyttet, men følger ikke med fra første dag
  • UPDATE 20. jan 2021: nummer på værelse er rettet og firewall regler og brugere er flyttet. Dvs alt er som normalt igen for værelse 35 til 97.

Forberedelser nødvendigt

For værelser: Gangen skal være ryddelig så der kan trækkes kabel igennem den, og dørkarmen ved den brede side inde på værelser skal være fri. Møbler, senge og lign. skal flyttes væk fra væggen så håndværker kan sætte det nye stik op inde på værelset.

Generelt: Hvis du eller en beboer før dig har installeret løse “patchkabler”/netværkskabler i din lejlighed eller på dit værelse (evt. “indbygget” i dørkarmen) så bliver disse kabler ikke fjernet. Det er op til dig at fjerne den gamle selv-byggede installation hvis det er relevant for dig. Hvis de sidder i vejen for den nye installation vil evt. søm og lign. blive fjernet for at gøre plads til den nye installation.

Arbejdet i perioden vil blive gennemført imellem kl. 7 og 15. Intet støjenede arbejde før kl. 8.

For spørgsmål skriv til netgrp@pop.dk

Q/A

Q: Er der ikke 2 brede sider inde på at værelse?
A: Der er kun en væg med dør, og døren sidder asymmetrisk. Stikket kommer til at være ved dørkarmen nær fodpanelet på den brede side af døren inde på værelset.

Q: Arbejde fra klokken 7, vil det betyde at der er mulighed for at de kommer ind fra klokken 7?
A: Det er muligt at håndværkerne skal ind allerede fra kl 7:00. Imellem kl 7 og kl 8 hvor håndværkerne ikke må støje arbejder de stadig. Dette arbejde kan være afmontering af gammel installation på værelser.

Samling af beskeder som er sendt ud

Her er en samling af beskeder om større ændringer på netværket der påvirker dig. Primært om WiFi:

Ang.: Wi-FI generelt (4. november 2020):

Tidligere udmelding der nævner Wi-Fi planer: (Se længere nede på denne side).

Indtil for nyligt har der været dækning af K-Net Wi-Fi på dele af kollegiet. Der har ikke været system i hvilke værelser og fællesarealer som har haft Wi-Fi. Dvs om en beboer har Wi-Fi har været afhængig af om man har været heldig at flytte ind tæt nok på en Wi-Fi sender (access point). Desuden har det gamle Wi-Fi været ustabilt med udfald.

Der kommer nyt WI-Fi med den nyeste Wi-Fi 6 teknologi. Dette netværk kommer til at køre stabilt, men også med et andet mål for dækning. Netgruppen har fået gennemført en måling for at finde ud af hvad der skulle til for at dække alle værelser med Wi-Fi og det korte svar er at det ikke kan lade sig gøre. Da det ikke er muligt med dækning på alle værelser og lejligheder bliver fællesarealet dækket solidt i stedet. Alle fællesarealer i kælderen, orangeri, græsplæne og alle køkkener kommer til at være dækket af det nye K-Net Wi-Fi. Sidst skal det nævnes at det primære mål med Wi-Fi ikke længere er at tilbyde samme L2 net som stikket på værelser, men i stedet kun internet. Dvs WiFi forbindelsen er bag en NAT for at holde Wi-Fi netværket simpelt og stabilt.

Beboere der vil have Wi-Fi dækning på deres værelser skal ud og købe deres eget løsning til Wi-Fi, eller dele Wi-Fi med deres nabo.
På den måde får alle på kollegiet et ensartet fælles Wi-Fi produkt.

Vi sælger det gamle Wi-Fi tilbage til producenten og har derfor taget det ned. Det nye Wi-Fi er ikke sat op endnu, men det kommer.

Resultatet er at der ikke er K-Net Wi-Fi på kollegiet lige p.t.

Opdatering ang netværksarbejde på kollegiet (6. august 2020):

Vi er klar til at give jer en opdatering på hvad status er p.t.

Grundet forsinkelser i projektet kan det ikke nå at blive gennemført inden studiestart. Det forventes at der foreligger en varslingsplan inden for en måned og at projektstart tidligst er om 2 uger.

Det betyder at en del ar arbejdet vil blive gennemført i løbet af semestret. Dette bliver der taget hensyn til for at forebygge gener i forbindelse med arbejdet.Mht. til værelser så er der på baggrund af feedback fra jer blevet ændret på placeringen af stikket. Det bliver nu placeret i opholdsrummet ved dørkarmen frem for i hjørnet. Stadig samme side af værelset.

Ydermere kan vi fortælle om kollegiets fremtidige udbud af WiFi.
Lige nu kan nogle fællesarealer, værelser og lejligheder benytte det ustabile fælles wifi ”K-Net”. På baggrund af signal målinger er vi kommet frem til at vi ikke kan tilbyde et tilfredsstillende fælles Wi-Fi til alle værelser og lejligheder på kollegiet. Derfor vil der fremover kun være fælles wifi på fællesarealer. Dette inkluderer multirum, græsplænen, poolrum, kælderbaren/Falladen, bordtennisrum, arbejdsplads foran vaskeriet, orangiet samt en større andel af græsplænen bag kollegiet. Det nye wifi vil være stabilt uden udfald.

Vi skal stadig ind på jeres værelser og lejligheder. Der kommer ny varsling om dette med mindst 1 uge til at vi skal ind.

Sidst redigeret: 17. marts 2021