Netværksudvalget

Kollegiet får net via den frivillige internetudbyder (ISP) K-net, hvor netværksudvalget er kollegiets lokale netgruppe der tager sig af de daglige opgaver. K-net får leveret en 10 Gigabit forbindelse som fordeles ud på 11 kollegier. POP har gigabit uplink til K-nets fibercentral, og alle værelserne har gigabit kablet netforbindelse for den lille sum af 11 kr pr måned. Kollegiet har desuden fælles wifi løsning, så du behøver ikke noget udstyr for at kunne komme på nettet.

Glemt kode

Du kan selv nulstille din kode i vores selvbetjeningsportal: https://self-service.pop.dk/

Hvis det ikke løser dit problem er du mere end velkommen til at tage fat i os på netgrp@pop.dk eller komme forbi os når vi hjemme.

Sådan får du internet

For at benytte netværket på P.O. Pedersen Kollegiet skal du starte med at blive oprettet som bruger hos en fra netværksudvalget. Du finder udvalgets medlemmer på VIP-listenFysisk fremmøde til en af udvalgets medlemmer er krævet ved oprettelse. Så, undlad meget gerne at sende en email om at få åbnet din internetforbindelse. Svaret vil kun resultere i at du får præcis samme information.

Typisk vil du kunne få fat i udvalget kort tid efter du flyttet ind, men fortvivl ej, og undlad at skrive en mail, hvis vi ikke svarer når du banker på vores døre. Vi kommer hjem igen senere. Udvalget består af frivillig kraft, som ikke kan forventes at svare dig 24/7. Vi vil dog altid gøre vores bedste. Husk også at vi som alle andre på kollegiet er under uddannelse, hvilket igen resultere i at vi ikke altid vil kunne svare når du banker på.

Er du bekymret for at stå uden net, og hvis du vil have net allerede før du flytter ind, så kan du efter du har underskrevet din brugererklæring møde op på kollegiet og forsøge at få fat i en fra netværksudvalget. Så ser vi på det. Igen, det går ikke hurtigere af at du skriver en mail, da vi kun kan kan oprette personer der møder fysisk op hos os.

WiFi

Mange nye smart devices kan dog ikke gå på K-nets trådløse netværk, det er Chromecast og smart tv der tænkes på her. I disse tilfælde kan du få dem online enten ved at kable dem, eller købe din egen router.

Hvis du køber din egen router så skal den sætte med minium sende styrke på den mindste kanal for henholdsvis 2.4 GHz og 5 GHz. Desuden skal dit SSID/netværksnavn kunne identificere hvilket værelse nettet sidder på. Eksempelvis: POP077 for værelse 77. Det anbefales KRAFTIGT at vælge at bruge WPA2 AES kryptering med en stærk kode på dit wifi netværk.

Om K-net

Kollegiet er en del af et netværkssamarbejde mellem alle områdets kollegier, kaldet K-net. Dette netværkssamarbejde formidler trafikken mellem kollegierne, DTU og internetforbindelsen. Du kan læse mere om K-net på K-nets hjemmeside:  K-net. Organisatotisk ser kollegiets placering således ud:

Har du spørgsmål angående netværket så er du meget velkommen til at kontakte en fra netværksudvalget. K-net (ISP) leverer internet til POP. Dem finder du på VIP-listen.

Open Source

Flere af vores systemer har en åben kildekode der kan findes på Github. Se listen nedenfor:

Løbende forbedringer

20-21. januar 2018: Blok 2 har nu taget de nye kabler i brug. Alle gange har 6 AP’er, og defekte AP’er er blevet udskiftet. Foreløbig melding er bedre net på alle testede lokationer, uden nogle kendte huller. Blok 1 vil få samme behandling senere.

Juli 2018: Låsesystem flyttet til netværk uden internetforbindelse. Zoho mail løsning.

November 2018: Opsætning af netværksovervågning internt.

December 2018: POP Website server flyttet ud i skyen hos Digital Ocean. Skiftet til Google’s mail-løsning med Google Apps.

Januar 2019: PoE switches i begge blokke er blevet udskiftet på livstidsgaranti. Mindre oprydning på disse switches samt kælderswitch. Dokumentation af nuværende setup opdateret. Wifi i blok 1 kom op at køre igen efter nedetiden siden slut december 2018 (som følge af nedbrud på switch). Flytning af servere til POP’s netgrp statiske offentlige IP’er (NMS og NAS). Vaskeri fik nyt VLAN. Overvågning flyttet til netværk uden internetforbindelse. Ny IP-addresse plan iværksat.

Sidst redigeret: 11. maj 2019